Verslagen optredens 2019 - Luchtmacht Mannenkoor

Verslagen optredens 2019

Opname achtergrond Knight Area album, 3 juni

Een voor de meesten van ons onbekende band, Knight Area, zoekt voor haar nieuwe album,met als thema D-day, ondersteuning van een militair ensemble. Knigt Area is een symphonische rockband. Door bemiddeling van Christa Oppers-Beumer, secretaris van de Stichting Ondersteuning Veteranen Activiteiten, zijn ze bij ons koor terecht gekomen. In eerste instantie zijn de leden afwachtend, onbekend met de band, maar onze dirigent heeft wel vertrouwen in de gang van zaken.
Na een aantal repetities, gaan een vijftiental leden en onze dirigent naar het Energiehuis in Dordrecht. Hier worden de opnames gemaakt van de achtergrond voor het album. Na de ontvangst moet eerst de techniek op orde worden gebracht, de stem van ieder koorlid wordt apart opgenomen. Ook heeft ieder lid een koptelefoon om het geluid van de band te kunnen horen. Het neemt enige tijd in beslag, maar na diverse pogingen is er van de eerste track een goede opname. Jammer genoeg zijn er door tijdgebrek maar vier van de beoogde vijf tracks opgenomen. Het is voor de meesten van ons een nieuwe ervaring, die veel indruk achterlaat. Vooral als we nog een kijkje kunnen nemen in de regiekamer en het resultaat kunnen beluisteren.

Foto’s: Jac Vorstenbosch, Pieter van Hoorn, Christa Oppers-Beumer

Voorjaarsconcert Werkenhoven

Fanfareorkest Constantia, o.l.v. Leon Vliex & Luchtmacht Mannenkoor o.l.v. Rienus Oude Kempers.

De Onze Lieve Vrouwe Ten Hemel kerk in Werkhoven vormde het decor voor het voorjaarsconcert. Op zaterdag 6 april werden we in de middag gastvrij ontvangen en hadden meer dan voldoende tijd om te repeteren samen met fanfareorkest Constantia. De gezamenlijke repetitie verliep erg vlot want het orkest speelde de gezamenlijke nummers meer dan goed. Hierna konden wij onze stukken nog even doornemen om de puntjes op de i te zetten. Pas toen ‘onze’ Rienus tevreden was verlieten wij heel gedisciplineerd het krappe podium!

De maaltijd werd opgediend en de pasta ging er goed in. Daarna was er nog ruim voldoende tijd om Werkhoven te verkennen, maar dat ging niet verder dan het hek rond de kerk. Veel meer dan dat was er ook niet! Een dorpsgemeenschap van 2300 zielen mét, dat moet gezegd, een geweldig fanfareorkest. Dirigent Leon Vliex werd na de pauze gehuldigd vanwege zijn 25 jaar dirigentschap van het orkest. Een geweldige prestatie met de opmerking dat onder zijn leiding het orkest kwalitatief enorme stappen heeft gemaakt en prijzen heeft gewonnen.

Na een even gedisciplineerde opkomst begon om klokslag 20.00 uur het concert. Zo’n 180 bezoekers bevolkten de kerk en waren getuige van een prima concert. De gezamenlijke stukken kwamen erg goed uit de verf en ook het koor voelde dat hier goed gepresteerd kon worden. Dit alles werd door het publiek tot uiting gebracht in een overweldigend applaus tussen de stukken en na afloop. De grande finale was een geweldig succes die werkelijk klonk als een klok en beide dirigenten met een smile van oor tot oor achterlieten. Chapeau, we kunnen terugkijken op een prima concert.

Gerard van der Hoeven

© Copyright 2006 - 2019 Het Luchtmacht Mannenkoor                              Bijgewerkt: 15-juni-2019