Verslagen optredens 2019 - Luchtmacht Mannenkoor

Molenweg 41  
3738DD  Maartensdijk
Tel: 0346-212409  
Ga naar de inhoud

Verslagen optredens 2019

  
Voorjaarsconcert Werkenhoven

Fanfareorkest Constantia, o.l.v. Leon Vliex & Luchtmacht Mannenkoor o.l.v. Rienus Oude Kempers.

De Onze Lieve Vrouwe Ten Hemel kerk in Werkhoven vormde het decor voor het voorjaarsconcert. Op zaterdag 6 april werden we in de middag gastvrij ontvangen en hadden meer dan voldoende tijd om te repeteren samen met fanfareorkest Constantia. De gezamenlijke repetitie verliep erg vlot want het orkest speelde de gezamenlijke nummers meer dan goed. Hierna konden wij onze stukken nog even doornemen om de puntjes op de i te zetten. Pas toen ‘onze’ Rienus tevreden was verlieten wij heel gedisciplineerd het krappe podium!

De maaltijd werd opgediend en de pasta ging er goed in. Daarna was er nog ruim voldoende tijd om Werkhoven te verkennen, maar dat ging niet verder dan het hek rond de kerk. Veel meer dan dat was er ook niet! Een dorpsgemeenschap van 2300 zielen mét, dat moet gezegd, een geweldig fanfareorkest. Dirigent Leon Vliex werd na de pauze gehuldigd vanwege zijn 25 jaar dirigentschap van het orkest. Een geweldige prestatie met de opmerking dat onder zijn leiding het orkest kwalitatief enorme stappen heeft gemaakt en prijzen heeft gewonnen.

Na een even gedisciplineerde opkomst begon om klokslag 20.00 uur het concert. Zo’n 180 bezoekers bevolkten de kerk en waren getuige van een prima concert. De gezamenlijke stukken kwamen erg goed uit de verf en ook het koor voelde dat hier goed gepresteerd kon worden. Dit alles werd door het publiek tot uiting gebracht in een overweldigend applaus tussen de stukken en na afloop. De grande finale was een geweldig succes die werkelijk klonk als een klok en beide dirigenten met een smile van oor tot oor achterlieten. Chapeau, we kunnen terugkijken op een prima concert.

Gerard van der Hoeven

© Copyright 2006 - 2019 Het Luchtmacht Mannenkoor                              Bijgewerkt: 09-april-2019
Terug naar de inhoud