Dirigenten - Luchtmacht Mannenkoor

Dirigenten

Rienus Oude Kempers

Op 17 november 2011 heeft Rienus Oude Kempers het dirigeerstokje overgenomen van Henk Heins.

Begon zijn muzikale loopbaan als zangertje in het Parochieel Jongenskoor te Overdinkel. Later ontdekte hij de blaasmuziek en ging hobo spelen in de plaatselijke harmonie.

In 1967 volgde hij op de LIMOS de opleiding tot Hulp-Materieel en werd in 1968 bij het 322 Squadron op Vliegbasis Leeuwarden geplaatst. In 1969 volgde de overplaatsing naar het 315 Squadron op Vliegbasis Twenthe.

Vanaf 1973 tot 2003 was hij hoboïst bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.

Studeerde in 1976 af voor Directie Harmonie en Fanfare aan het toenmalige Twents Muzieklyceum.

Studeerde hoofdvak Hobo aan het Arnhems Conservatorium en studeerde af in 1983, volgde tevens een applicatiecursus koordirektie in Utrecht.

Hij is tevens werkzaam als dirigent van diversen koren en orkesten.

Hij was verbonden aan Kunstencentrum De Stroming te Wijchen en is nog steeds als hobodocent werkzaam bij de Muziekschool Oost-Gelderland.
Dick Roelofsen

Vanaf 1 mei 2014 fungeert Dick Roelofsen als reserve-dirigent van ons koor.
Hij is geen onbekende van ons, wij hebben al een tweetal Jaarconcerten samengewerkt, waarbij hij een gezamenlijk nummer heeft geleid.
Dick Roelofsen kreeg zijn eerste muzieklessen bij de Harmonie Ede en speelde hoorn in deze vereniging.
Hij studeerde hoorn aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem onder andere bij Frits Hehne en Jaap Prinsen. In 1976 werd hij hoornist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Van 1984 tot 1988 studeerde hij HaFa-directie aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. In 1998 werd hij assistent-dirigent bij de Marinierskapel in Rotterdam. Na het vertrek van Maurice Hamers werd hij op 1 april 2000 vervanger als dirigent van het militaire beroepsharmonieorkest in afwachting van een nieuwe dirigent.
Twee van meerdere hoogtepunten met dit orkest waren het optreden met Volumia! bij het "Sail Amsterdam" en het afscheid van het paard Gestion Bonfire van de Olympische dressuurkampioene Anky van Grunsven.

Maar voor hemzelf was het een grote eer het jaarlijkse Korpsconcert te dirigeren. Met de komst van Pieter Jansen kwam Dick Roelofsen weer terug in zijn functie als kapelmeester.
Hij was ook dirigent van 1987 tot 2001 van de Christelijke Muziek- en Showband Juliana, Amersfoort en van de Brassband Gelderland. Tot eind 2012 was hij dirigent van de Harmonie Ede, en vanaf januari 2009 is hij opnieuw dirigent bij Juliana Amersfoort, maar nu van het derde orkest "Concertorkest Willem III"
Naast zijn werk als dirigent is hij sinds begin 2013 ook weer uitvoerend muzikant. Hij bespeelt hoorn in het Veenendaals Koperensemble.
© Copyright 2006 - 2016 Het Luchtmacht Mannenkoor                              Bijgewerkt: 31 december 2016