Oud dirigenten - Luchtmacht Mannenkoor

Oud dirigenten

Dirigenten
Henk Heins

Op 19 april 2000 nam Henk Heins, Kapitein b.d. van de Koninklijke Luchtmacht, het dirigeerstokje over.
Hij heeft aan het Rotterdams Conservatorium o.a. de studie koordirectie gevolgd.
Henk Heins was Onderdirecteur en later (Wnd) Directeur van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, en kent dus niet alleen de militaire muziek, maar ook het militaire leven. Hierdoor ontstond snel een goede band tussen Dirigent en koor en kon er enthousiast begonnen worden aan een nieuw repertoire.
Henk Heins bewerkte niet alleen liederen voor het koor, maar ook voor het koor met de Drumfanfare. Daarnaast is hij een uitstekend organist. Hij bewerkte ook stukken voor orgel met Drumfanfare.
Op 17 november 2011 heeft Henk Heins het stokje overgedragen aan Rienus Oude Kempers.
Bert Witte

Als onze dirigent verhinderd was, werd het koor geleid door onze gastdirigent, Bert Witte.
Gezien zijn leeftijd heeft Bert besloten om het gastdirigentschap te beëindigen.

Levensloop
1954-55
opleiding koordirectie bij J. Kousemaker te Goes
1957-61