Verslagen optredens 2016 - Luchtmacht Mannenkoor

Molenweg 41  
3738DD  Maartensdijk
Tel: 0346-212409  
Ga naar de inhoud

Verslagen optredens 2016

Join the club!

Optreden Soesterberg 21-12-2016

Op woensdag 21 december 2016, verleenden het  Luchtmacht Mannenkoor (LMK) en het Carolus/Brucknerkoor medewerking aan een  kerstsamenzang in de Caroluskerk te Soesterberg. Ooit was in Soestergberg de  gelijknamige 'Vliegbasis' en bakermat van het LMK gevestigd. Veel leden van het  koor hebben goede herinneringen aan de vliegbasis. Door het LMK werd al eens  eerder in de Caroluskerk opgetreden.

Het geheel stond onder leiding van de dirigenten  Rinus Oude Kempers en Jan de Groot, respectievelijk dirigent van het LMK en  Carolus/Brucknerkoor. Verder werd medewerking verleend door de organist Jan  Schuring.

Veel belangstellenden waren naar de Caroluskerk  gekomen die nagenoeg gevuld was. Het programma was gevarieerd en afwisselend.  Met samenzang van het bekende lied Komt allen tezamen werd de  kerstsamenzang geopend en sprak mevrouw Sonja Sebek een welkomstwoord uit. Naast  samenzang met alle aanwezigen zong het LMK voor de pauze de liederen Hail  Bright Morningstar, Still, Nowell, en Nacoj pa, Oh Nocoj  waarin een mooie solo werd vertolkt door de eerste tenoren Jan van de Stouwe en  Harry Jongen! Het Carolus/Brucknerkoor zong de liederen O kom O kom  Immanuel, Al wie dolend in het donker, Heilige Nacht en Een  ster ging op uit Israël.

Na de pauze werd het programma voortgezet met  samenzang en zong het Carolus/Brucknerkoor Away in a manger, Tollite  Hostias en Transeamus. Het LMK nam o.a. de liederen An Evening's  Pastorale, Coventry Carol en Veni Jesu voor haar rekening. Ds.  Renske Zandstra las een gedicht voor en de avond werd afgesloten met het  gezamenlijk maar vooral ook enthousiast zingen van We wish you a merry  Christmas met aansluitend een kleine toegift.

Er kan worden teruggezien op een geslaagde avond die  zeker voor herhaling vatbaar is. Voor het LMK was de medewerking aan deze  kerstsamenzang het laatste optreden in 2016.

Jan Gaasbeek
International Military X-mas TATTOO Leiden

Op zaterdag 10 december 2016, nam het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) deel aan de International Military TATTOO in Leiden. Het was de tweede maal dat deze taptoe in Leiden werd gehouden. In Holliday Inn genoten meer dan 1000 bezoekers van muziek, zang en dans van diverse orkesten, daaruit afgeleide groepen, doedelzakspelers, dansgroepen, zangeres Emma Brown én het LMK.
Het aandeel van het LMK bestond uit deelname aan zowel het middag- (speciale genodigden) alsmede het avondprogramma. Door het koor werden in beide voorprogramma's o.a. de volgende liederen gezongen: Ons korpslied het Soesterberglied van componist A.A. Langeweg en tekstdichter L.W. Nijland, het arrangement is van Hans C. Janssen. Vervolgens Hail Bright Morning Star, arrangement Jim Zijlstra, Frobischer Bay, arrangement Diana Loomer, Venu Jesu van Cherubini, Nowell, koorbewerking Jan Evertsen en When I'm sixty-four van John Lennon & Paul Mc Cartney.
In de gezamenlijke acts tijdens de voorfinale en finale werden uitgevoerd: In der Christnacht van Fr. Gruber, samen met zangeres Emma Brown en orkesten, I vow to thee, my Country van Gustaf Holst. En 2 coupletten (Nederlands en Engels) van het prachtige Abide With Me (Blijf mij Nabij) van Henny F. Lyte.
Na het taptoesignaal, het schitterende Lonely Piper van alle deelnemende orkesten en het Wilhelmus vond de gezamenlijke afmars plaats.
Het publiek genoot van de taptoe, getuige de enthousiaste / spontane reacties (spontaan vooral ′s-middags) en het applaus. Er kan worden teruggezien op een geslaagde middag en avond, mede door een goed optreden van het LMK. Derhalve een geslaagde dag voor alle leden en de dirigent! In de zeer late uren werd teruggekeerd in Soesterberg waarna de 'verweg leden' nog een behoorlijke reis voor de boeg hadden.
Wellicht is de deelname van het LMK aan de geslaagde taptoe in Leiden de opmaat voor deelname aan de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam in 2017 waarover inmiddels de eerste contacten zijn gelegd.

Opsteller: Jan Gaasbeek
Meer foto's ==>>
Join the Club

10-11-2016 Jaarconcert in Amersfoort

Op donderdag 10 november 2016 vond onder leiding van Rienus Oude Kempers het jaarconcert plaats van het Luchtmacht Mannenkoor (LMK), het enige mannenkoor binnen de krijgsmacht. Plaats van uitvoering het Kerkelijk Centrum De Brug in Amersfoort. Medewerking werd verleend door het Fanfarekorps Juliana uit Uddel onder leiding van Dethmer Jan van Heerde en organiste / pianiste Marjan Fey.
Aan goede voorbereidingen had het niet ontbroken en er werd een prachtige avond verzorgd met een gevarieerd programma. Om 19.30 uur stonden al veel belangstellenden te wachten in de hal van De Brug die goed gevuld raakte.

Precies om 20.00 uur opende het LMK in stijl en met allure het concert met het prachtige ”Domine, salvum fac Regem“ van A. Giese, begeleid op het orgel door Marjan Fey. Een prachtige binnenkomer.
Vervolgens heette de voorzitter van het LMK, Harry van Rossen, een ieder welkom in het bijzonder de beschermheer, luitenant-generaal b.d. dr D. Starink, donateurs en donatrices en de vertegenwoordigers van chef kabinet CLSK.
Hierna werden o.a. het korpslied van de Koninklijke Luchtmacht het ”Soesterberglied“, muziek A.A. Langeweg, tekst L.W. Nijland en arrangement Hans C. Janssen, ”Frobischer Bay“, arrangement Diana Loomer en het ”Jägerchor“ van Carl Maria von Weber gezongen. Het publiek had er een groot applaus voor over.
Fanfarekorps Juliana opende met ”Jazzimut“ om daarna te vervolgen met ”The man in the iron mask“. Schitterend en met enthousiasme gespeeld! Ook hier veel waardering van het publiek getuige het applaus.
Vervolgens zong het LMK o.a. ”Bright Eyes“, music Mike Batt, arrangement Frans Kocx en ”Stand by Me“ van Charles Albert Tindley, arrangement Mosie Lister, waarbij 2e tenor Geurt van Silfhout een prachtige solistenrol vervulde. Het publiek vond het geweldig.
Voor de pauze werd tenslotte door het LMK en Fanfarekorps Juliana, gezamenlijk ”The Exodus Song“, arrangement Johan de Meij, uitgevoerd. Prachtig gezongen en gespeeld!

Tijdens de pauze werden de bezoekers van het concert in de gelegenheid gesteld om een drankje te nuttigen en zich even te onderhouden met de andere belangstellenden, leden van het LMK en Fanfarekorps Juliana.

Na de pauze vervolgde het LMK samen met Fanfarekorps Juliana het concert met ”Miss Saigon“ van Claude Michel Schönberg/Alain Boublil. Het LMK zong daarna met pianobegeleiding van Marjan Fey, ”Sloop John B.“, arrangement Gwyn Arch, ”Harmony“ van Kaplan & Simon en ”Rhytm of life“ van D. Fields & Cy Coleman.
Fanfarekorps Juliana vervolgde met de ”Mars van de 41ste lichte brigade“ om daarna gezamenlijk met het LMK ”Amigos Para Siempre“ van Sarah Brightman en hoe kan het ook anders ”Those magnificent men in their flying machine“ van R. Goodwin, arrangement Gwyn Arch, uit te voeren.
De dirigent van Fanfarekorps Juliana vertrouwde het niet en hoopte op een goede afloop toen de voorzitter van het LMK, in de outfit van een brandweerman (zijn oude roeping) op het podium verscheen en tijdens het uitvoeren van dit nummer op gepaste momenten (dat wel) met een sirene verschrikkelijk veel lawaai maakte. Het publiek vond het schitterend! Tenslotte zong het LMK ”The Wild Rover“ van W. Schleenbecker, waarbij het publiek daartoe aangezet door dirigent Rienus Oude Kempers, ook een enthousiaste inbreng had. Het concert werd door het LMK en fanfarekorps Juliana besloten met de ”Finale“ van J. Derks.

Voorzitter LMK bedankte het publiek voor de komst naar De Brug en sprak verder nog een dankwoord uit aan iedereen die een bijdrage had geleverd aan de totstandkoming van het concert. Het publiek genoot zichtbaar en bedankte het LMK en Fanfareorkest Juliana met een staande ovatie, waarop nog een toegift volgde van een gedeelte uit de ”Finale“.

Opsteller: Jan Gaasbeek
Foto's  ==>>  

28-10-2016 Concert Beilen

Het Politiemannenkoor Noord Nederland heeft ons uitgenodigd om bij hun laatste concert ook te komen zingen.Foto's ==>>
22-10-2016 Huwelijk Jan van Bentum en Zeni Matias

Bij het huwelijk van ons koorlid Jan van Bentum was het koor ook uitgenodigd. En er moest natuurlijk ook worden gezongen.
Foto's  ==>>  
15-09-2016 t/m 19-09-2016 Concertreis Schönewalde

 • 15 september vertrekken we met de bus, Gregory Martin is wederom onze chauffeur, richting Fliegerhorst Holzdorf.
  Onderweg hebben we een koffiestop bij Bakkerij Lange in Geseke en het is weer goed verzorgd.
  We worden op de Fliegerhorst opgewacht door onze begeleider StabsFeldwebel Mario Reihs, en vervolgens worden de kamers verdeeld.
  Na het avondeten in het Offiziers Heim Gesellschaft (OHG) krijgen we een briefing van de StFw over het ′Einsatzführungsbereich 3′ en de verder op de basis ondergebrachte onderdelen.
  Vervolgens wordt met een aantal van de Elbaue Musikanten, het begeleidings orkest voor het optreden in Schönewalde, het programma doorgenomen.
 • Op 16 september vertrekken we na het ontbijt naar Lutherstadt Wittenberg.
  Hier hebben we eerst rondgelopen en daarna met een treintje een toer gemaakt door de stad langs alle bezienswaardigheden, inclusief de Hundertwasse Schule.
  Na de bekende Kaffee mit Kuchen en de lunch in het park werd de Schlosskerk van binnen bezichtigd en werd er ook nog een lied gezongen: Tjebe Pojem.Het aanwezige publiek had hier waardering voor.
 • Aan het eind van de middag gaan we naar de concertlokatie, een muziekpaviljoen. Het publiek zit onder een overkapping.
  Na wat toespraken waarin het doel van het benefietconcert wordt toegelicht en de kinderen van de Kindergarten een demonstratie geven kan het concert beginnen.
  Wij geven een goed concert waaraan het publiek veel plezier beleeft.Temeer daar het orkest een soort Egerlander muziek speelt.
  De toelichting van Gé bij het nummer ′You never walk alone′ zet direct de toon en het lied maakt veel indruk.
  Daarna is het tijd voor toespraken en uitwisselen cadeaus.
  Het concert wordt afgesloten en na een toegift heeft iedereen een tevreden gevoel. De avond wordt passend afgesloten.
  Later werd bekend dat het benefietconcert € 2.500,00 heeft opgeleverd

Onze gastheer ter plaatse heeft de CLSK een bedankbrief geschreven naar aanleiding van ons optreden. Hij memoreerde ook de opbrengst van het benefietconcert t.b.v. het kinderdagveblijf.


11-05-2016 Bevrijdingsconcert Nijkerk.

Op 11 mei heeft het koor, samen met het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, opgetreden op het Bevrijdingsconcert.
Het was het tweede concert in het nieuwe uniform, maar nu duidelijk te zien.
23-03-2016 Concert PostActieven Soesterberg.

Ter afsluiting van de Algemene Leden Vergadering heeft het koor een klein optreden verzorgd, er werd een zestal nummers ten gehore gebracht. Het publiek was erg enthousiast.
19-03-2016 Nacht van de Militaire Muziek.

Ons koor heeft opgetreden op deze Nacht van de Militaire Muziek. In samenwerking met de Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' hebben we Regimentsmarsen ten gehore worden gebracht.
© Copyright 2006 - 2019 Het Luchtmacht Mannenkoor                              Bijgewerkt: 03-januari-2019
Terug naar de inhoud